Antalet smittade är förhållandevis lågt på Kanarieöarna. Dock med undantag för Tenerife, som haft betydligt större problem med Coronaviruset än de andra öarna under den senaste månaden.

Därför har myndigheterna beslutat att öka restriktionerna på Tenerife i ett försök att få bukt med smittspridningen.

Från och med idag gäller utegångsförbud på Tenerife från klockan 23.00–06.00.  Utegångsförbudet kommer att gälla under en vecka.

Byggarbetare

Samtidigt tillåts maximalt 4 personer att umgås samtidigt. På övriga öar är siffran satt till 6 personer nu under jul och nyårshelgerna som en speciell åtgärd för att minska risken för smitta. I skrivande stund är siffran 10 personer.

4 personers regeln kommer att gälla från idag, lördag, och 14 dagar framåt.

På barer och restauranger förbjuds förtäring vid bardiskar. All idrottslig aktivitet som inte är professionell ställs också in under 14 dagar.

Anledningen är alltså den större smitta som finns på Tenerife. Kvoten för 7 dagar per 100.000 invånare är 45 på Kanarieöarna inklusive Tenerife, medan den på enbart Tenerife uppgår till 142. Ungefär 70% av de nya smittofallen under den senaste tiden på Kanarieöarna har drabbat arkipelagens största ö.

Generellt har myndigheterna uppmanat de olika poliskårerna på ögruppen att öka övervakningen så att normerna följs, även om, som Kanarieöarnas president säger, det först och främst borde ligga i allas intresse att se till att smittan inte sprids.
(Canarias7)

Se statistik ö per ö, klicka på bilden:

Statistik sida