Efter överenskommelsen mellan regionerna och hälsoministeriet i Madrid, som vi skrev om igår, har nu den kanariska regeringen fastställt vilka restriktioner som kommer att gälla på Kanarieöarna. Och det blir rätt tuffa regler.

Familjesammankomster begränsas till maximalt 6 personer. Undantaget är om fler än 6 familjemedlemmar bor tillsammans.

För jul, juldag och nyårsfester får maximalt 10 personer komma samman om personerna bor tillsammans. Barn från 0 – 6år räknas inte in i denna siffran.

Under perioden 23 december till och med 10 januari införs ett generellt utegångsförbud mellan 01.00 – 06.00 samtliga dagar. Undantag är den 24,25 och 31 december då utegångsförbudet träder i kraft 01.30.

Under natten blir det bara möjligt att röra sig fritt för att vara på jobb, köpa medicin, av hälsomässiga grunder eller andra absolut nödvändiga anledningar.

Barer och restauranger kommer att stänga 24.00 under denna period. Maximalt 6 personer per bord eller två tillsammans vid bardisken med mer än 2 meters separation.

Det blir helt förbjudet att röka på uteserveringar eller utanför barer och restauranger, precis som på allmän plats.

Speciella regler gäller också för religiösa, andra kulturella och idrottsliga evenemang. Parker, idrottsanläggningar och liknande kommer att stängas.

Myndigheterna är mycket oroade över trängsel och mycket folk i köpcentrum och butiker inför helgerna och går än en gång ut och ber medborgarna tidigarelägga sina inköp för att förhindra att inköpsställen blir överbefolkade.

Likaså är man oroad för ön Tenerife där smittan fortfarande inte är helt under kontroll. Här är det troligt att ytterligare restriktioner kommer att införas.
(Canarias7)

Jul restiriktioner