Trots de senaste dagarnas intensiva debatt då både kommuner och företagare satt ultimatum mot myndigheterna så meddelar tidningen Maspalomas Ahora om ytterligare hotell som öppnar dörrarna för fler flyktingar.

Samtidigt som hamnen i Arguineguin ser ut att återfå sitt ursprungliga utseende, utan tält flyktingar och stängsel, så fortsätter flyktingproblemet. Varje dag ankommer nya flyktingar, även om de senaste dagarna varit bättre än situationen under oktober och november.

Nu förs flyktingarna som anländer till ett läger som byggts strax utanför Las Palmas. Där skall de, i teorin, spendera de första 72 timmarna innan de slussas vidare till annat boende.

De första 72 timmarna är emellertid på väg att förlängas på grund av platsbrist. De nya läger som myndigheterna håller på att montera upp är ännu inte färdiga.

Detta har gjort att ytterligare ett hotell öppnat sina dörrar för att hjälpa till. Det gäller det kända, 4 stjärninga hotellet Rey Don Carlos, mitt i Playa del Ingles och utmed huvudgatan Avenida Tirajana.

Källor anger för tidningen att hotellet under onsdagen och torsdagen kommer att motta 300 flyktingar, en siffra som från andra källor uppges bli 600.
(Maspalomas Ahora)

Incheckning