Under morgondagen, torsdag, är det meningen att regionerna i samarbete med hälsoministeriet i Madrid fastställer de speciella restriktioner som skall gälla över jul, nyår och trettondagshelgen.

Fortfarande är det för tidigt att säga exakt vad som kommer att bestämmas, men vissa åtgärder anses vara helt klara.

Natten mellan julafton och juldagen, och natten mellan nyårsafton och nyårsdagen, ser det relativt säkert ut att ett utegångsförbud kommer att gälla från klockan 01.00. Detta förbud ser nu också ut att komma att gälla inför trettondagshelgen, då det framför allt i Las Palmas är tradition att fira i de gamla stadsdelarna Triana och Vegueta.

Antalet personer som kommer att få vara tillsammans kommer också att regleras. Här är det fortfarande oklart om gruppernas storlek blir 6, 8 eller 10 personer, samt om kravet kommer att vara att man bor ihop eller ej.

Dessutom kommer restriktioner när det gäller antal personer som får vistas samtidigt i butiker, transporter och barer och restauranger.

Till sist är det också troligt att vissa restriktioner kommer att gälla öppethållandet.

Tuffa krav med andra ord, men som den kanariska regeringen säger så är tre helgdagar med en veckas mellanrum då familjer och vänner vanligtvis träffas det perfekta tillfället för att viruset skall få nytt fotfäste. 
(Canarias7)

Julpynt