Under månadens sista dag rapporterades ytterligare ett dödsfall orsakat av Coronaviruset. Dödsfallet skedde på Tenerife, som är den ön som haft flest dödsfall sedan viruset bröt ut på Kanarieöarna.

Totalt har 339 personer avlidit på grund av detta fruktansvärda virus. 191 personer på Tenerife, 128 på Gran Canaria, 9 på Lanzarote, 6 på La Palma, 4 på Fuerteventura och 1 person på El Hierro. La Gomera har klarat sig från coronaorsakade dödsfall.

Coronaviruset har skördat 53 personers liv under november, vilket är 8 fler än under oktober. September var dock värst, med 66 dödsfall. Nästan hälften av alla dödsfall orsakade av coronaviruset har således skett under de tre senaste månaderna.

Å andra sidan avslutades november månad med relativt få nya smittofall. Totalt registrerades 84 nya insjuknade under månadens sista dag. Än en gång var det Tenerife som var värst utsatt med 66 nya fall. På Gran Canaria insjuknade 15 personer.

Smittkvoten på 7 dagar per 100.000 invånare är nu 39,84 och på 14 dagar 77,27.

Totalt 4.375 personer var igår registrerade som sjuka på ögruppen. Tenerife har 3.023 fall och Gran Canaria 1.218.

Vi läser också att polisen i Las Palmas är betydligt flitigare att bötfälla personer som inte bär ansiktsmask än deras kollegor i Santa Cruz på Tenerife. Eller så är det grannöns befolkning som är så mycket duktigare att följa normerna som bland annat omfattar användandet av ansiktsmask…

Under de första 25 dagarna i november bötfälldes 2.123 personer i Las Palmas. Att jämföras med 279 personer i Santa Cruz på de första 22 dagarna.
(Canarias7 

Se statistik ö per ö, klicka på bilden:

Statistik sida