Redan den 5 november startade TUI sin första kryssning ut från hamnen i Las Palmas. Kryssningarna, som bara går mellan de kanariska öarna, är omgärdade av en rad strikta säkerhetsåtgärder för att undgå smitta.

Och fram till dagens dato har ingen passagerare smittats eller testat positivt. Däremot har någon besättningsmedlem gjort det och fått ta sin karantän såsom reglerna säger.

Beläggningen på TUI’s fartyg har varit så pass bra att företaget nu sätter in ett andra fartyg från den 17 december.

Samtidigt startar Aida kryssningar. Redan 5 december med fartyget Aida Perla, och två veckor senare, den 20 december med Aida Mar.

Till slut har också Hapag Lloyd beslutat sig för att starta en riktig lyxkryssning. Denna kommer att utgå från Tenerifes hamn med start den 4 december.

Fartygen tillåter inte full beläggning utan genomför kryssningarna med ett begränsat antal passagerare. I fallet Hapag Lloyd så har fartyget kapacitet för 300 passagerare, men kommer att kryssa med maximalt 150.

Aida, som har kapacitet för 3.300 respektive 2.400 passagerare kommer att segla med maximalt 2.400 respektive 1.644 personer ombord.

Enligt artikeln är Kanarieöarna den enda platsen i världen med undantag från någon plats i Kina där kryssningar nu genomförs. 
(Canarias7)

kryssningsfartyg