Igår skrev vi om det ostadiga, kalla och blåsiga vädret på Kanarieöarna. Och visst var det så. Men här på södra Gran Canaria hade vi en fantastisk dag, som dock mulnade på framåt eftermiddagen. Fram till dess sken solen från en klarblå himmel med härliga 25 graders värme. Så olika kan vädret vara på denna lilla ö.

Och det kalla och blåsiga vädret fortsätter på öarna kan vi läsa i tidningarna. Under natten till fredagen kläddes de två högsta bergen, Teide och Roque de los Muchachos (Tenerife och La Palma) i sin finaste

vinterskrud när snön täckte topparna. Teide är Spaniens högsta berg, 3.718 meter högt.

Under lördagen förväntas det ostadiga vädret att fortsätta, med nederbörd och blåst även idag. Framför allt förväntas detta drabba de norra delarna.

Under söndagen förändras vindarna. De blir lugnare och kommer att bli ostliga vilket gör att det ostadiga vädret med större sannolikhet även kommer att drabba de södra delarna av öarna.

Och i början av nästa vecka förväntas ett tredje oväder dra in över öarna, med stundtals kraftiga regn. Det ostadiga vädret tror man kommer att ligga kvar över öarna fram till i mitten, slutet av kommande vecka.

Som parentes kan nämnas att det inte är ovanligt att Teides topp blir snöklädd – det sker varje år.
(Canarias7)

Bilderna är ifrån Roque de Los Muchachos 2.426m,  på ön La Palma och delade av den Kanariska Tv Kanalen (RTVGC)