Las Palmas håller på att inta sin julkostym. Under den närmaste tiden kommer iår nästan 31.000 julstjärnor att planteras i staden.

Detta är en ökning från tidigare år med ungefär 4.000 julstjärnor.

Planteringen sker i hela staden men koncentrationen är störst i Santa Catalina parken där 3.000 blommor planteras.

Parque Doramas och området kring konserthuset Alfredo Kraus är andra områden där stora mängder julstjärnor kommer att lysa upp under julhelgerna.

Men för alla ute i trafiken så kommer 7.500 julstjärnor att planteras i rondellerna runt om i staden. Som buffert, för att kunna plantera till ytterligare exemplar där plantor dött, brutits eller stulits, så har kommunen i Las Palmas fortfarande drygt 4.000 julstjärnor preparerade.

Julgran

 OCH JULBELYSNINGEN ÄR TÄND…

Gran Canarias huvudstad, Las Palmas, invigde igår, torsdag, årets julbelysning.

Iår har man använt sig av 1,5 miljoner LED lampor för att sprida ljus under en besvärlig tid i hela staden. Antalet lampor är en halv miljon fler än i fjol, meddelar stadens borgmästare.

Belysningen kommer att lysa upp mer än 70 gator och torg.

Vid sidan av att dekorera nya stadsdelar med ljus har man koncentrerat belysningen till de platser där befolkningen samlas för julhandeln. Även områden med mycket restauranger etc har prioriterats.

Således finner man mängder av dekorationer i Triana och Vegueta området, liksom i området kring gatan Mesa y Lopez, och Santa Catalina parken.

Utanför stadens teater, Perez Galdos, lyser lamporna upp den pampiga, 14 meter höga julgranen.

Även alla stora shoppingcenter har under dagarna tänt sin belysning och de är större och mer än tidigare år. 
(Canarias7)

Shoppingcenter Alisios strax norr om Las Palmas 

Julbelysning