Under tisdagen omkom ytterligare sju personer på Kanarieöarna av Coronaviruset. Samtliga skedde på Tenerife. Detta innebär att den totala dödssiffran för ögruppen uppgår till 328 personer.

Från den 13 mars och fram till den 10 juni avled 162 personer direkt eller indirekt av Coronaviruset. Sedan hade öarna en fin period fram till den 7 augusti, då nästa person fick sätta livet till. Sedan dess har alltså ytterligare 165 personer dött, vilket gör att fler personer omkommit under den andra vågen av viruset.

Under tisdagen noterades ytterligare 120 smittfall på Kanarieöarna. 80 av dessa registrerades på Tenerife, 29 på Gran Canaria, 3 på Lanzarote och La Palma, 2 på Fuerteventura och La Gomera och 1 på El Hierro.

På intensivavdelningarna runt om på öarna vårdas nu 39 personer och ytterligare 227 är inlagda på sjukhusens ordinarie avdelningar.

Kvoten per 100.000 invånare och mätt på de senaste 7 dagarna är 39,2 och 76,3 under 14 dagar. För tillfället är smittan allvarligast på Tenerife vilket kraftigt drar upp kvoten för övriga öar i arkipelagen.
(Canarias7)

Se statistik ö per ö, klicka på bilden:

Staistik Sida