Den kanariske presidenten Angel Victor Torres ser optimistiskt på att centralregeringen kommer att ändra sitt krav på PCR tester för att också godkänna den enklare och billigare antigen testen.

Man har förhoppningen att detta sker inför helgen den 2 december, vilket skulle kunna sammanfalla med att de tuffaste restriktionerna hävs i England.

Presidenten menar att han ser positivt på denna möjlighet då hans regering är i nära kontakt med hälsoministeriet i Madrid.

Huruvida denna ändring skulle komma att gälla i hela Spanien eller bara på Kanarieöarna är emellertid inte klart.

Men sedan igår, måndag, gäller det för alla internationella ankomster till Spanien att ha med sig ett negativt PCR test. Detta gäller alla som kommer med flyg eller båt till landet.

Som tidigare skrivet har, vid sidan av de kanariska myndigheterna, också i stort sett alla researrangörer vänt sig till de spanska myndigheterna för att få till en ändring när det gäller PCR testen. Nu sällar sig också den spanska flygorganisationen ”Asociacion de Lineas Aereas” och framför samma budskap. Allt för att inte turismen skall stoppa upp helt och hållet till Spanien. (La Provincia)

Vi får ha tålamod och invänta nyheter. Vi återkommer när nyheter föreligger – Dag&Natt 

ankommande