Den spanska statistikbyrån – Instituto Nacional de Estadistica (INE) – släppte idag siffrorna för hur hotellen varit belagda under oktober månad. Och det är ingen rolig läsning.

Under oktober månad 2019 gjordes 5.723.223 hotellövernattningar på Kanarieöarna. Det var innan pandemin…. Iår hamnade siffran för samma månad på 741.866. En minskning med 87%!

Dessa siffror gäller alla övernattningar på de kanariska hotellen. Tittar man på övernattningar som gjordes av internationella turister som är nedgången ännu större och hamnade på en minskning med 92,6%.

Samtidigt kommer information från den största brittiska researrangören Jet2 Holidays att efterfrågan är stor inför stundande jul och nyår. Man räknar med att de värsta restriktionerna i England hävs den 2 december och då finns en stor strävan att resa till Kanarieöarna, som räknas som det enda solresmålet som är säkert per idag. Dock understryker Jet2Holidays att det krävs att Spanien ändrar sitt nuvarande krav på en negativ PCR test till att också omfatta en negativ antigen test. Annars finns risken att turismen stoppar upp. Precis samma budskap har de skandinaviska och europeiska researrangörerna framfört. 
(Canarias7)

Maspalomas