Krubban som byggs och skulpteras av 8 olika internationella skulptörer fyller 15 år. Redan nu har man börjat preparera detta fantastiska konstverk som årligen besöks av mängder av människor.

Krubban byggs på Canterasstranden. Och det är ingen vanlig liten julkrubba man kan gå och titta på. Redan nu har man sett till att skulptörerna får tillgång till de cirka 2000 ton sand som går åt för att skapa konstverket.

Premiär för årets krubba beräknas till den 4 december. Sedan kan den besökas fram till den 7 januari, men en speciell hyllning till alla som jobbat med Coronakrisen den 11 december.

Under fjolåret besöktes krubban av 215.000 personer. I år, på grund av rådande omständigheter, måste antalet besökande begränsas i förhållande till gällande normer. Grupper om 10 personer får gå in i konstverket

Sandkrubba

samtidigt, med säkerhetsdistans, och aldrig kommer mer än 50 personer att få vara inne samtidigt – vilket också säger lite grann om storleken på denna krubba.

Inträdet är gratis, men man mottar med tacksamhet ekonomiska gåvor som går till de sociala matsalar som finns i Las Palmas.

I år kan man förboka tid genom sidan LPACultura, men det går också bra att gå direkt till krubban även om väntetid kan uppstå.

Årets tema är ”hälsa”, varför namnet på årets krubba är satt att vara ”Vatten och liv”.
(Canarias7)