Många menar att intresset att resa har minskat under pandemin. Likaså spår dessa ”olyckskorpar” att resandet aldrig kommer att komma tillbaka till nivåerna före Coronakrisens utbrott.

Glädjande nog finns det exempel på det rakt motsatta. Flygbolaget Easy Jet kommunicerade nyligen att försäljningen av resor till Kanarieöarna ökade med 900% under oktober månad!

Det var under oktober månad som England tog bort Kanarieöarna från sin ”röda” lista, vilket innebar att återvändande resenärer från öarna inte längre behövde spendera tid i karantän.

Dessvärre varade den glädjen mycket kort tid, då Englands egna problem med spridningen av viruset gjorde att landet stängde ner i början av november.

Men, trots det, siffrorna visar klart att reselusten finns där. Det är ”bara” fråga om att få bukt på viruset!

Easy Jet menar emellertid att den nära framtiden ser problematisk ut på grund av virusspridningen och chefen för flygbolaget, svensken Johan Lundgren, menar att man förmodligen inte kommer att kunna genomföra mer än 20% av den tänkta kapaciteten under första kvartalet 2021.

Samtidigt ser man optimistiskt på lite längre sikt, och redan nu har man beslutat att öppna en bas för tre av sina flygplan av typen A320 i Malaga. Denna bas öppnar under våren 2021 och kommer att ge ett hundratal personer arbete. 
(Canarias7)

Johan Lundgren