Imorgon är det dags för starten på detta segelevenemang som tar båtarna från hamnen i Las Palmas till hamnen i Santa Lucia i västindien. Efter en mindre version under 2020 med mindre deltagare än normalt är de nu tillbaka med lika höga deltagarsiffror som innan pandemin. 300 Båtar och 1.800 besättningsmän kommer att korsa atlanten från hamnen i Las Palmas

Den första starten i årets upplaga skedde redan den 7 november. De första 70 båtarna som startade då seglade mot Kap Verde öarna där ett kort stopp görs innan de fortsätter över Atlanten.

Starten den 21 november omfattar 150 segelbåtar. Storleksmässigt är de minsta runt 9 meter långa medan de största mäter 27 meter.

Nytt för denna omgång är en tredje start den 9 januari  med 70 båtar som även de seglar direkt till västindien. Vilket betyder att många seglare blir kvar i Las Palmas och firar jul och nyår.

Publik

Starten går på morgonen på söndag  21 november vid 11 tiden från hamnen i Las Palmas, det är en syn med  150 båtar som seglar ut ifrån Las Palmas. Det är värt ett besök se till att komma på plats i god tid då det samlas en ganska stor publik för att se på. Ta bussen upp till San Telmo och korsa motorvägen så står ni på ett ganska bra ställe.

Segelbåt