Den brittiska turistmässan World Travel Market inleds idag i London. Mässan som tillhör en av de tre riktigt stora turistmässorna i Europa tillsammans med dem i Berlin och Madrid, brukar ge en tydlig bild av hur branschen går under vintern och kommande sommar.

Men som med så många andra saker så genomförs även denna mässa på annorlunda sätt iår.

Mässan sammanfaller med en riktig bottennotering av turismen i hela världen. Dessutom med införande av strikta restriktioner från brittiskt håll. Mässan genomförs dessutom helt och hållet digitalt.

Detta har emellertid inte avskräckt Kanarieöarna från att deltaga och att presentera sitt eget ”stand” även om även det är virtuellt.

Turistchefen för öarna och hennes närmaste har en mängd möten programmerade. Det gäller både med myndigheter, turistorganisationer och flygbolag.

De kanariska myndigheterna jobbar intensivt med att få ut beskedet om att Kanarieöarna är en säker destination även nu under pågående Coronakris.

Från och med kommande lördag träder den nya, regionala lagen i kraft. Den innebär att besökare till Kanarieöarna måste kunna uppvisa ett negativt covid-19 test för att ges tillträde till sitt boende, oavsett om det gäller hotell eller lägenheter. Testen får maximalt vara 72 timmar gammal. De som presenterar sig i hotellreceptionen utan detta intyg kommer inte att kunna checka in. Undantag till den regeln är om gästen säger sig vara beredd att lokalt ta den nödvändiga testen. I så fall kan gästen få checka in, men får inte lämna sitt boende annat än för att göra testen. Efter test måste gästen vänta i sitt boende fram till ett negativt resultat föreligger.

Lagen omfattar i princip inte de som bor privat, då de kanariska myndigheterna inte har mandat att kräva att alla ankommande till öarna skall kunna uppvisa den negativa testen.
(LaProvincia, Dag&Natt)

Som företagare inom turist näringen kan du skriva in dig och besöka mässan: inskrivning

Canarias virutella stand