Det är vad flygbolaget Iberia och dottersällskapet Iberia Express erbjuder sina resenärer från det spanska fastlandet till Kanarieöarna.

Ett annat flygbolag i samma grupp, Vueling, erbjuder alla typer av ombokningar helt gratis fram till 48 timmar före avresa. Till och med kan man hos dem byta namn på reservationen utan extra kostnad.

Iberias kunder får via ett telefonnummer eller en mailadress tillgång till kliniken ”Quiron Prevencion” som erbjuder 20% rabatt på dessa tester, som blir obligatoriska för att kunna checka in på något hotell på Kanarieöarna från den 14 november. Priset för testen blir nu 98 euros per person.

Nämnda flygbolag ser dessa tester som en positiv utveckling som kan få resandet att komma igång igen på ett tryggt och säkert sätt.

Däremot kan man se tydliga tecken på att hotellnäringen på Kanarieöarna är på väg att resignera, efter informationen om att England stänger ner under, åtminstone, en månad. Detta leder först och främt till att de hotell och lägenheter som preparerade sig för att öppna i och med att England och Tyskland tog bort Kanarieöarna från sina svarta listor, nu avbryter sina planer. Därefter är det mycket troligt att ytterligare hotell tvingas stänga då man inte kan driva vidare med de gäster som fortfarande kan resa fritt till öarna från Sverige och Nederländerna.
Canarias7)

Iberia test