På senare år har det blivit alltmer populärt att komma till Kanarieöarna för att spela in film. Myndigheterna ser detta som ett mycket intressant alternativ till annan industri på öarna och har skapat speciella förutsättningar för att producenter skall välja öarna för sina produktioner.

Senast var det Brad Pitt som sågs i gamla stan i Las Palmas eller vid sanddynerna i Maspalomas. Fast & Furious 6 och Jason Bourne är andra kända filmer som till dels har spelats in på öarna.

För att komplettera utbudet håller nu den grancanariska regeringen på att bygga 2 studios vid det gamla mässområdet i staden. Den ena studion mäter 1.200 kvadratmeter medan den större är 1.800 kvadrat stor Till dessa studios tillkommer förstås lager, omklädningsrum och allt annat som krävs.

Hela studio området som är på 21.000 kvadratmeter skulle egentligen stått klart före årets slut, men bygget har försenats. Orsaken är än en gång Coronaviruset. Men källor från myndigheterna säger sig ha stor tro på att byggnationerna står klara till sommaren 2021. Redan nu finns ett flertal förfrågningar om dessa nya installationer som alltså skall locka ännu fler inspelningar till öarna. 
(Canarias7)

Brad Pitt