Tidningen La Provincia skriver om tre bränder som brutit ut på södra Gran Canaria. Detta skedde under lördags eftermiddagen, och så vitt vi kan utläsa av artikeln så är samtliga under kontroll, och ingen större spridning har skett.

Rädslan för bränder är mycket stor på Gran Canaria. Framför allt efter fjolåret då den ena storbranden efter den andra orsakade oerhört stor skada på skogar och mark på centrala och norra delen av ön.

Stora åtgärder har gjorts för att begränsa riskerna inför denna säsong, och – peppar, peppar – det kan se ut som om de lyckats. Fram till dags dato har Gran Canaria varit befriat från någon större brand.

De tre bränderna tidningen skriver om drabbade kommunen Agüimes, San Bartolomé de Tirajana och Santa Lucia. Ingen av bränderna fick dock fäste i natur eller skog.

Ön La Palma är den enda ön som drabbats av skogsbrand under denna sommar. Den första branden var kraftig och förstörde stora ytor, men brandkårer från alla öarna fick branden under kontroll efter några dagar. Efter 18 dagar så brann det igen och denna gång gick det ännu fortare att få den under kontroll, stort sett dagen efter.
(La Provincia)