Gran Canaria Walking Festival är tillbaka 2020

– ett möte med den kanariska naturen

Mellan 22 – 25 oktober 2020 kan du som älskar att vandra komma hit och njuta av 4 olika rutter där du får upptäcka öns natur.

På Gran Canaria är nu allt ordnat för denna festival som kommer att firas även i år, “Gran Canaria Walking Festival”. Det är det viktigaste vandrings arrangemanget på ön då deltagarna ges möjlighet att komma ut och njuta av den vackra naturen och upptäcka de okända delarna av ön. Under festivalen, som i år firas för nionde gången, kan vandrings entusiaster utforska Gran Canarias unika natur, uppleva öns traditioner, kolla in natura anläggningar och prova på öns gastronomi. Det här är en upplevelse som är ”mycket mer än bara vandring”.

Det är föreningen Asociación Gran Canaria Natural & Active, (www.grancanarianaturalandactive.com), som för nionde året organiserar evenemanget på ön. Här finns mängder av vandringsvägar och ett enastående och omväxlande landskap. För att alla de som vill ska kunna delta i detta äventyr, erbjuder föreningen fyra olika turer att välja bland och du kan också välja ett paket där samtliga turer ingår. För anmälan, gå in på grancanariawalkingfestival.com

De olika rutterna som ingår har fått spännande namn som: ”Förtrollande Tamadaba”, ”Vandring till en ung vulkan”, ”På upptäcktsfärd bland olivlundar” och ”I skuggan av Roque Nublo”. Alla de här vandringarna ger en unik möjlighet att möta och få uppleva olika landskapstyper på Gran Canaria och de flesta går genom naturområden som är skyddade på ett eller annat sätt, som den del som är utnämnd till biosfärområde. Under årets version av festivalen, kommer vi att vandra genom några olika kommuner på ön, bland annat Agaete, Tejeda, Santa Lucía de Tirajana och Moya.

Med tanke på den situation som råder i världen med coronavirus SARS-Cov-2, har festivalens organisatörer tagit hänsyn till aktuella bestämmelser och vidtagit de åtgärder som anses nödvändiga för att kunna garantera deltagarnas och personalens säkerhet, för att kunna ge en så innehållsrik upplevelse som möjligt. (Mer information om detta på (grancanariawalkingfestival.com/es/covid-19-es ).

Festivalen arrangeras med hjälp av Gran Canarias östyre, som är officiell sponsor genom Gran Canarias turistråd. Det finns tillgång till olika typer av service, som transfer, picknick, språkkunniga guider, försäkring, möjlighet att delta i olika utlottningar, provsmakningar av lokala produkter och många andra överraskningar.

Gran Canaria Natural & Active

På Gran Canaria finns många möjligheter att komma nära naturen. Det finns ett brett utbud av boenden på öns landsbygd som erbjuds genom Gran Canaria Natural & Active.

Utbudet av de olika utomhusaktiviteter du kan välja bland är stort och du får chansen att veta mer öns kultur, de första invånarna och naturligtvis att smaka på Gran Canarias viner och kaffe.

Boka din upplevelse på: www.grancanarianaturalandactive.com