Att fira in sommaren på Canterasstranden i Las Palmas är mycket populärt. Men i år, på grund av Coronaviruset, blir det inget firande av.

Midsommar, eller San Juan, som festligheten heter här, firas, såsom sig bör, den 23 juni. Under fjolårets firande uppskattades ungefär 100.000 personer ha sökt sig till huvudstadens fantastiskt trevliga strand .Här firades det ordentligt, med ett rejält fyrverkeri som avslutning. Städarna, dagen efter, fick det värre när de skulle samla ihop de dryga 11 ton sopor som lämnats kvar på stranden…

I år blir det inte något fyrverkeri och inte heller något annat firande på stranden. Faktum är att kommunen har utfärdat ett förbud att beträda sanden på både Canteras Stranden och alla andra stränder i huvudstaden den 23 juni.

Så det är bara att vänta på nästa sommar och hoppas att världen då återgått till sitt normala jag…

I normala fall firar Gran Canaria denna dag stort inte bara för att Las Palmas stad grundades den 24 juni 1478, utan även för att expansionen inåt på ön startade runt detta datum. Las Palmas, Telde och Arucas är kanske de byar som mest firar San Juan de har alla tre kyrkor, kvarter  eller fästningar i ära till San Juan.