Siam Park har sedan flera år avsett att bygga en stor vattenpark precis vid infarten till Playa del Ingles. Området kallas för El Veril, och ligger mellan motorvägen och GC500 som knyter samman San Agustin, Playa del Ingles och Maspalomas.

Men ingenting skall ju vara enkelt och svårigheterna att komma igång med bygget har varit många. Projektet har anmälts vid ett flertal tillfällen och av flera olika orsaker. Dels har miljöaktivister varit inblandade, dels har andra hävdat att byggnationen saknar allmänhetens intresse och att man utnyttjar marken till eget intresse.

Tomten där parken skall ligga

Tomten där parken skall ligga

De som skall bygga har redan en Siam Park på Tenerife, öppen sedan många år tillbaka. Samma företag driver även Loro Parque, en mycket känd fågelpark i Puerto de la Cruz på grannön.

Nu har Kanarieöarnas högsta domstol slagit fast att de senaste 5 anmälningarna – alla gjorda av ett och samma företag – inte godkänns. Således ytterligare ett steg närmare att byggnationen skall kunna påbörjas. På tiden kan man kanske säga, då förseningen nu uppgår till ca. fem år!