Detta virus!
Det ställer till många problem som man inte dagligen tänker på. I en artikel i tidningen Canarias7 uppmärksammas problemet med körkortstagning i Spanien. Alla vet vi ju att när man fyller 18 år så är högsta drömmen att få ta sitt körkort. Men, tyvärr, det har inte varit möjligt att göra i Spanien under ”alarmperioden”, det vill säga sedan den 14 mars. Myndigheten själv uppskattar att man varit tvungen att låta bli att göra ca. 180.000 teoretiska prover och 268.000 uppkörningar under denna perioden.

Från Fas 2, där bland annat Kanarieöarna hamnade för 2 veckor sedan, återupptogs de teoretiska proverna och från och med denna vecka så kommer de praktiska uppkörningarna att kunna komma igång igen i alla de spanska stater som hamnat i Fas 3 (Kanarieöarna inkluderat).

Myndigheternas provansvariga, som vanligtvis semestras av under augusti månad, kommer iår att jobba även denna månad för att på något sätt kunna beta av de långa köerna. Dessutom kommer myndigheterna att tillsätta extrapersonal för provtagningarna.