President Ud Las Palmas Miguel Ángel Ramírez

Presidenten i Las Palmas fotbollslag gick häromdagen ut med nyheten att nästa hemmamatch, den 13 juni skulle spelas inför publik. Detta då man ansåg att genom begränsningar av antalet åskådare kunder uppfylla de krav som ställs från myndigheterna. Enligt de lokala tidningarna angavs det också att det lokala fotbollslaget, nu i division 2 i Spanien, hade ett ok från de kanariska myndigheterna och från den nationella fotbollsorganisationen ”La Liga”.

Nu har emellertid idrottsministern i landet klargjort att fotbollsmatcher – för tillfället – skall spelas inför tomma läktare. Han hänvisar först och främst till säkerheten, och menar förstås att en stor samling av personer för en fotbollsmatch skulle skapa onödiga risker för en spridning av viruset. Samtidigt säger han också att det har med jämnlikhet att göra. Eftersom inte alla lag har samma möjlighet, måste reglerna sättas så att alla får samma chans på matcherna.

Han bortser inte från att publik på matcherna kan vara aktuellt vid ett senare tillfälle, men anser att försiktighet är nödvändig nu – till den grad att han också på det kraftigaste avråder från åskådarkoncentrationer utanför stadion.