Sangen som ble brukt i Bob Geldofs prosjekt USA for Afrika for 35 år siden er gjenskapt med musikere med tilknytning til Gran Canaria for å ønske turistene tilbake til øya, samt å gi oppmerksomhet til en innsamlingsaksjon for Nabohjelpen. Nabohjelpen er en frivillig organisasjon som hjelper svært vanskeligstilte familier rundt omkring på Gran Canaria.

Prosjektet ble startet av nordmennene Bjørn “Lillebror” Sande Larsen og Bård Ove Myhr som begge selv bor på sørsiden av Gran Canaria.

  • Vi satt jo på chat og lurte på hva vi kunne finne på for å bringe litt lys inn i hjemmene til folk, forteller Sande Larsen. – Og samtidig gi litt hjelp til de som nå er i en svært vanskelig situasjon, og ønske folk tilbake til øya.

Sande Larsen driver to pianobarer, en i Puerto Rico og en annen i Playa del Inglés, og har selv vært artist i 35 år, og har derfor kontakt med mange artister. Han tok kontakt med sine artistvenner og spurte om de hadde lyst på å være med på et slikt prosjekt, og responsen var overveldende positiv. 

Det er mange nordmenn med og synger, men også skotter, irlendere og engelskmenn som enten bor fast på øya, eller opptrer der i perioder av sesongen.. 

Myhr jobber med websider, fotografi og videoredigering og satte raskt opp informasjonssider for påmelding og opplasting av materiale.

  • Vi fikk idéen på søndag, og allerede søndag kveld var det meste på plass for å kunne ta imot materiale, sier Myhr. – Det holdt på å strande på at mange av artistene ikke hadde tilgang på profesjonelt utstyr hjemme, men etter å ha gått bredere ut så fikk vi kontakt med mange nok som kunne bidra til at prosjektet lot seg gjennomføre.

Artistene gjorde selv opptak der de var, med det de hadde tilgjengelig av lydutstyr og kamera, og lastet opp via internett.

I løpet av noen dager ble videoen redigert og tok form.

Rob Gorman, en lokal musiker kom ombord underveis og kvalitetssikret den musikalske delen av prosjektet. Og sist mandag (13.04) ble prosjektet publisert på Facebook og Youtube. I løpet av første døgn hadde videoen blitt sett over 50.000 ganger.

  • Responsen har vært overveldende, forteller Sande Larsen. – Ikke bare fra publikum, men også aviser og tv har vært i kontakt. 

Nå lukter de på å lage flere lignende prosjekter og søker artister og firmaer, som ønsker å være med.