UD Resklar-appen använder platstjänster och pushnotiser som gör det enklare för dig att hålla koll under din resa.

Som resenär har du ett eget ansvar för att hålla dig uppdaterad om vad som gäller för just ditt resmål. Som myndighet har vi på UD ett ansvar att erbjuda information och vägledning. Vi har därför tagit fram en ny app som gör det enklare för dig att uppfylla ditt ansvar: att hålla koll.

UD Resklar ger dig reseinformation för världens länder direkt i mobilen. Appen låter dig ta emot pushnotiser om viktiga händelser och ändringar av reseinformationen för just din destination, eller för alla länder du är intresserad av. Genom platstjänster anpassar appen innehållet efter vilket land du befinner dig i så att du enkelt kan ta del av informationen som är relevant just för dig. Du kan även anmäla din utlandsvistelse till UD och ambassaden genom svensklistan och läsa på om vad du behöver förbereda inför din resa.

Appen är sammansatt av informationsflöden från ambassadernas webbplatser på swedenabroad.se.

Det är förstås frivilligt att aktivera pushnotiser och platstjänster. Varken UD eller ambassaderna vet var du befinner dig och vi sparar ingen data om din resa. Det är faktiskt tvärtom: appen gör det lättare för dig att ta reda på var vi finns.

Appen är gratis att ladda ner från Appstore och Google play. Länkar till att ladda ner appen hittar du här:

Appstore 

Google Play