Tidigare stog detta för unga galna engelsak turister som klättrade mellan balkonger eller hoppade ner i poolen ifrån balkongen på deras hotell.

Men under dessa dagar som landet har suttit karantän och människor stannar hemma i hemmen dyker det upp initiativ från medborgare för att uppmuntra och underhålla. Kl.20.00 går man upp på balkongen och applåderar alla som arbetar inom vården, vissa håller konserter på sina balkonger för grannarna, eller håller i ett improviserat gympass, även bingo mellan balkongerna förekommer.

I Santa Maria de Guia på norra sidan av ön har man gått tillbaka i sin historia till gamla traditioner och man blåser i havssnäckor kl. 12.00 varje dag för att uppmuntra sina invånare.

Denna tradition med att blåsa i snäckor har sina rötter 200 år tillbaka i tiden. År 1811 led området av fruktansvärd torka och svärmar av gräshoppor följde med torkan. Desperata i sin situation bad man sitt skyddshelgon om hjälp och det fick man. Sedan dess firar man helgonet varje år och ljud från snäckor och trummor är att av de stora inslagen i detta firande.

Källa La Provincia