Torsdag 12/3:
Den kanariska regeringen har tillsammans med ministeriet för utblidning tagit beslutet idag, att från imorgon stänga alla skolor på öarna i 14 dagar för att på det sättet bromsa  eventuellt fler smittotillfällen.

Öarna har nu 46 totalt smittade på alla öar,  Tenerife 31, Gran Canaria 12, Fuerteventura 1 och La Palma 2. Man kan kanske tycka att det är extrema åtgärder med så få smittade. Men alla åtgärder är bra om vi kan få stopp på spridningen.

Onsdag 11/3:
Den kanariska regeringen har precis vid ett pressmöte meddelat åtgärder när det gäller Covid-19 och dess spridning.

De har förbjudit större evenemang, möte, sportarrangemang och liknade som drar åt sig mer än 1000 deltagare. Det betyder att karnevalen i Maspalomas inte kan fortsätta. Den var inne på sin sista helg med 2 av de stora evenemangen, Drag Queen galan och det stora karnevalståget på lördag.

Man stänger även alla dagcenter för äldre på öarna. Alla skolresor till utlandet och även till spanska fastlandet blir även de avlysta. Dessa restriktioner är övergående men gäller tills vidare besked. Just nu är det 28 aktiva fall på öarna varav 8 är på Gran Canaria.