Just nu är det 21 aktuella fall på öarna med covid-19. Per ö ser det ut som följer:

Tenerife 13 personer som alla har någon anknytning med Italien 5 av dessa är på sjukhus varav 4 inte har några syptom. Övriga personer befinner sig i karantän i hemmet.

Gran Canaria 7 personer totalt, de 4 italienska kvinnorna ifrån Arinaga som är isolerade på sjukhus. 2 holländare som är isolerade på en turistanläggning. En italiensk man som på aftermiddagen idag konstaterades smittad.

Fuerteventura 1 person.
Av alla dessa är det endast en som har akuta besvär resterande har lätta eller inga symptom, vi har inga dödsfall på öarna.

Akutmottagning: 
Hälsovårds myndigheterna har satt upp en gratis telefonlinje (900 112 061) för information och hjälp om ni skulle tro att ni var smittade.

Om ni misstänker att ni kan vara smittade och har symptom som; hosta, halsont, feber och har svårigheter med andningen samt att ni har besökt eller har nära kontakt med någon som besökt något av riskområdena i världen de senaste 14 dagarna. Då skall ni inte åka till sjukhus eller akutmottagningar utan ni skall ringa 112. Därifrån organiseras hembesök för att ta kontrolltest