Oppdatering om Corona-viruset på Tenerife

Siste nytt om Corona-viruset på Tenerife..
Det viser seg at 17 personer som har vært i kontakt med den italienske legen har testet negativt på Corona-viruset. Blant dem er personell på hotellet der den italienske turisten bodde sammen med sin kone. Helsemyndighetene på Tenerife mener med dette å ha roet ned befolkningen og ikke minst de mennesker som jobber på hotellet, samt andre gjester som har befunnet seg der i samme tidsperiode.


KL. 12.00: Det er nå bekreftet at fire personer til er smittet av Corona-viruset på Tenerife. De er alle i samme reiseselskap som den italienske legen (69 år) som ble påvist viruset sist helg. De er nå tatt hånd om på Hospital Nuestra Señora de la Candelaria i Santa Cruz på Tenerife. Hele reiseselskapet kommer fra Lombardia, i den nordlige provinsen i Italia.

I følge presidenten i den kanariske regjeringen, Àngel Vìctor Torres følte den italienske legen seg i dårlig form, allerede ved ankomst til Tenerife. Derfor har han og kona egentlig ikke beveget seg så mye utenfor hotellrommet etter at de ankom Tenerife den 17. Februar.

På hotell H10 Costa Adeje Palace, 82 kilometer fra sykehuset der de med påvist virus oppholder seg i isolat og får medisinsk hjelp, har man innført en karantene for gjester og personell. I utgangspunktet snakker man om en karantene på 14 dager, men flere av de som arbeider på hotellet har fått tillatelse til å reise hjem til sine respektive familier under dagen.

Det er mye usikkerhet rundt hvilken nasjonalitet gjesten på hotellet har, men det dreier seg i stor grad om briter.

Helsemyndighetene maner om ro og fornuft rundt det som skjer. Allerede smittede i Spania har fått behandling fram til nå, og er friskmeldte. Ingen har dødd i Spania av Corona-viruset, og strenge forbehold for å hindre smitte er nødvendig uten at det er noen grunn til panikk. Unødvendig frykt er sjelden helsebringende.