En italiensk lege er innlagt på sykehus på Tenerife etter å ha testet positivt på Corona-viruset

Legen som var på ferie på Tenerife, sammen med sin kone kommer fra Lombardi i nord Italia. Helsemyndighetene på Tenerife bekrefter at dette er det andre tilfellet av sykdommen som registreres på ferieøya.

Denne gangen handler det om en mannlig lege på 69 år fra regionen Lombardi, som kom til Tenerife for ni dager siden, og som har bodd på hotell i Adeje. Han ble lagt i isolat og under streng medisinsk kontroll. I går kveld skulle han overflyttes til Hospital Nuestra Señora de La Candelaria, der de har en spesiell avdeling for ekstremt smittsomme sykdommer.

Det var i går ved 14-tiden som italieneren tok kontakt med sykehuset etter å ha hatt feber de seneste seks dagene. Han ble straks isolert og lagt under behandling. Allerede ved 16-tiden ble det tatt prøver som nå kan bekrefte at vedkommende er smittet av Corona-viruset. I går skulle ytterligere prøver sendes til fastlandet, men dette ble forhindret på grunn av de ekstreme værforholdene som rådet.

Dette er andre gangen i løpet av kort tid at man oppdager Corona-viruset på Kanariøyene, etter at en tysk turist ble behandlet på øya La Gomera. Han er nå friskmeldt og ute av sykehuset.

Regionen Lombardia i nord Italia, er det stedet der det er oppdaget flest tilfeller av Corona-viruset Europa. Italia er det landet med flest tilfelle av viruset, etter Kina og Sør-Korea.