Nu i helgen är det de stora händelserna i årets karneval på Fredag väljer man karnevalsdrottnig och på måndag väljer man årets Drag Queen.  På dessa kvällar/nätter är det de största festerna i staden. På tisdag är det fettisdag och helgdag i Las Palmas, så många karnevalsfirare planerar en långhelg med firande. Program med tider finner ni här: Karneval 2020

Utdrag ifrån tidigare artikel om karnevalen i Las Palmas
Tiden for fest og karneval er her! Og for å fete seg opp, slik tradisjonen tilsier! Karnevalet i Rio de Janeiro, Brasil har blitt selve symbolet for dette fargerike arrangementet full av fjær og sexy rytmer, som vi nordboere har lite til felles med, men som appellerer til vår nyskjerrighet. Kanskje har du drømt om en gang å reise til Copa Cabana, oppleve karnevalet på kroppen, og vandre langs den kilometerlange stranden i den pulserende byen Rio de Janeiro?

Bilder ifrån val av karnevalsdrottning 2019
bilderna är ifrån promocion Las Palmas

Da kan vi med glede fortelle deg at om du befinner deg på Gran Canaria i februar eller mars måned, er du så nær den opplevelsen som du bare kan være på vårt europeiske kontinent. Las Palmas er stikkordet! I februar har karnevalet allerde tjuvstartet, men den siste og mest spektakulære delen gjenstår med sin kavalkade, sin kåring av Karnevals Dronning og ikke minst Drag Queen show. Det er bare å hive seg rundt og stikke nordover på øya!

eller en dukkert i det våte element. Dessuten virker den også forlokkende på de som ønsker seg noe rogivende og vakkert å feste blikket på, mens man fortærer litt tapas og en kald øl fra de mange uteserveringene på strandpromenaden. Er du utstyrt med skritt-teller og treningsambisjoner er Canteras stranden som gjort for å øke pulsen, forbedre kondisjonen og fylle lungene med god sjøluft

Kanarierne selv har mye til felles-, og stort slektskap med søramerikanerne. Også den kanariske varianten av det spanske språket, kan til stor del forveksles i ord og uttrykk med spansken som praktiseres på det amerikanske kontinent. Det handler om utvandringer, kolonier og forbrødring. Derfor er det heller ikke så rart at fest, farge og rytmer er en annen fellesnevner. Kanarierne simpelthen elsker fester og har en stor forkjærlighet for kostymer, forkledninger og kroppsminke.
Den vakre byen på nordøst siden av øya har masse kulturelt og spennende å by på hele året rundt. Den kilometer lange, lyse sandstranden midt i hjertet av byen, er definitivt noe den har felles med Rio de Janeiro. Den ligger der fristende og innbydende for den som ønsker sand mellom tærne.

Bilder ifrån val av Drag Queen 2019
bilderna är ifrån promocion Las Palmas