Enligt en rapport från örådets miljö avdelning uppgick kostnaden av släckningsarbetet på branden som bröt ut den 10/8 i Artenara till en nätt summa av 188.681€. När det gäller återställande av vägarna i området går den kostnaden upp till 8.373.946€ men det inkluderar bägge bränderna i Artenara och den senare den som startade i Valleseco den största branden av de 2.

I den första branden deltog 190 människor i släckningsarbetet med en kostnad på 105.690€ vilket motsvarade 7.308 timmars arbete. 70 olika fordon och maskiner användes, såsom terränggående fordon, helikoptrar, pumpar och annat material, en kostnad på 81.558€. Mat och dryck för alla som deltog arbetet kostade 1.433€. Dessa siffror har tagits fram till domstolen i Telde för att användas i rättegången mot den man ifrån Telde, som står anklagad för att ha orsakat den första branden.

När det gäller kostnader för vägarbeten fick domstolen siffrorna för bägge bränderna. Tekniska rådgivare presenterade en beskrivning av de skador som skett på vägarna och elden skadade stöd väggar mot ras, vägräcken, vägskyltar, asfalt och mycket mer. I totalt är det 107,4 kilometer vägsträcka som måste repareras till en kostnad av 8.373.946€. Fortfarande har vi inte sett några siffror på kostnaderna för arbetet på den andra skogsbranden som var klart mycket större.